CLIMENT PICORNELL

“Recordat per les seves fotografies i enyorat per la seva qualitat humana, en Climent Picornell va esser un dels pioners de la fotografia de natura a les illes, on ben aviat va destacar per la qualitat tècnica i la estètica personal que imprimia a les seves fotografies.

El seu esperit inquiet i l’ànsia de superació el duien a insistir en un tema concret fins aconseguir, amb una mescla de perseverança i entusiasme, la fotografia perfecte. Mestre de la tècnica, la seva visió especial i única li permeteren retratar una terra que estimava i respectava, sovint amb mètodes pioners, marcant així un camí que seguirien altres fotògrafs.

Les sortides de camp, a mes d’esser la excusa perfecta per la toma de fotografies, li proporcionaven la ocasió per gaudir plenament del contacte amb la natura, però també de les converses amb els amics, els bons berenars o la companya de la seva gent.

El seu legat se materialitza en milers de imatges que representen un punt de vista únic i especial, una mostra de la seva estimació cap a una terra que va retratar amb respecte i passió.”

Sebastià Torrens