JURAT

ISABEL DIEZ
Natural de l'País Basc, Isabel Díez és fotògrafa i biologia marina. Des de la seva infància Isabel ha mantingut una relació dual amb el natura: una racional que sorgeix de la seva curiositat per com funciona la vida, juntament amb una connexió espiritual que neix de les vivències en contacte amb ella. Els costats analític i artístic de la seva personalitat han florit simbiòticament per donar un cos de treball que representa el món natural a través d'imatges líriques i evocadores. Qualsevol lloc de la planeta on la natura estigui ben conservada és un lloc especial, sagrat i inspirador per a ella. Més enllà de l'aparença física dels subjectes, li interessa el món personal de sentiments i emocions que pot construir al voltant d'ells.
Gaudeix donant xerrades sobre el procés creatiu en la fotografia de paisatge i imparteix tallers enfocats cap al desenvolupament de la mirada personal de l'fotògraf. Va ser membre de el projecte 'Objectiu Pura Vida' realitzat per l'Ambaixada d'Espanya a Costa Rica per retratar l'extraordinària biodiversitat d'aquest país, i editora en cap de la revista IRIS de l'Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura (AEFONA) durant el període 2011- 2014. La seva obra ha estat exposada en nombroses ciutats d'Espanya i ha participat en diverses exposicions en altres països. Les seves fotografies han estat publicades en revistes líders de el sector i guardonades en prestigiosos concursos internacionals com Nature 's Best Photography i GDT-European Wildlife Photographer of the Year (EWPY). Així mateix, ha participat com a membre de jurat de concursos de renom internacional com Montphoto, Asférico i el mateix GDT-EWPY. És autora de dos llibres de fotografia: Entre Marees (2021) i A l'Tall de les Marees (2009).
OSCAR DOMÍNGUEZ
Oscar Domínguez és un fotògraf professional de conservació i vida silvestre enfocat a espècies en perill d'extinció i ecosistemes muntanyencs. Havent començat la seva carrera fotografiant muntanyes, ha realitzat ascensos als Pirineus, els Alps i els Andes. En els últims anys s'ha dedicat a documentar espècies en perill d'extinció i els seus entorns en els llocs més prístina i salvatges. Interessat per la vida silvestre i el seu domini, així com per les persones que hi viuen, Oscar considera de vital importància col·laborar amb els nadius locals i involucrar-los en la protecció de l'espècie i el seu entorn. Associant la fotografia de vida salvatge amb la incertesa que va de la mà amb la recerca dels subjectes en el seu entorn i en llocs remots, Oscar sempre intenta romandre el major temps possible dins de la natura, aconseguint així assimilar i absorbir el més possible la essència de cada lloc que visita establint forts llaços amb ells i els seus habitants. El treball d'Oscar ha estat publicat en diversos diaris i revistes, com BBC Wildlife Magazine, The Guardian, New Scientist, NaturFoto, Viatges National Geographic, Descobrir Catalunya, Quercus entre d'altres i està representat per Tàndem Stills + Motion, un dels títols líders al món. Empreses de concessió de llicències de fotografia i clips de moviment especialitzades en els gèneres de natura, medi ambient, viatges i aventures. En 2016 Oscar va guanyar el premi "Fotògraf de conservació de l'any" per AEFONA (Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura) amb el seu reportatge fotogràfic de conservació sobre les avutardas a Catalunya (Espanya). Actualment resideix a Barcelona.
JAVIER MURCIA

Javier Murcia va néixer a Cartagena. El viure a prop de la mar va fer que la seva afició pels organismes marins anés a més. Des de molt petit bussejava amb ulleres, tub i aletes, la qual cosa va desembocar en un gran interès per al busseig i molt aviat va començar a sentir el cuquet de capturar espècies marines en forma d'imatges.
El seu treball, com a naturalista i fotògraf, se centra en la fauna marina i d'aigua dolça.
Les seves fotos han sortit publicades en diversos llibres de fauna marina, cartells, calendaris, pòsters i fullets de diverses fundacions ecològiques, i han estat i són exposades en museus i exposicions. Actualment amb diverses revistes regionals i nacionals sobre temes de naturalesa i biologia marina.
Autor de diversos llibres, entre ells la "Guia de la flora i fauna submarines de la Mar Menor", "Vida sota la Mediterrània" i "Un viatge submarí pel port de Cartagena". És coautor de el llibre interactiu "El bosc verd, Posidonia oceanica" i "Els nostres Veïns submanins". Ha col·laborat en el llibre "Ictiofauna marina de la Mediterrània" de Domingo Lloris, al "Atles de fanerògames d'Espanya" o amb "les pesqueres artesanals a la regió de Múrcia, el xanguet".
Ha rebut diversos premis de fotografia en concursos de talla internacional com en el pretigiós GDT (European Wildlife Photographer of the Year), Montphoto, Asférico, Fotocam, Nature photographer of the year, Navara, etc.
ANA RETAMERO
Sóc biòloga i, actualment combino la meva feina com a professora de Biologia en un Institut d'Ensenyament Secundari, amb els viatges i la fotografia de la natura, que cada dia m'apassiona més.

Les meves preferències fotogràfiques són les composicions a petita escala, ja sigui de plantes, formes a la sorra, textures en el gel o la neu, i sòl esperar el temps necessari fins que la llum els sigui propícia i ressalti amb força els colors i textures de aquests petits detalls.

He participat en algunes exposicions individuals i col·lectives, impartit cursos i publicat fotos a algunes revistes i llibres.
En els últims anys he obtingut alguns premis en concursos nacionals i internacionals de fotografia de la natura, entre els quals destaquen els tres primerios premis en la categoria de flora dels concursos:

"BBC-Photographer of the Year 2009" Museu Història Natural de Londres 2009.
"GDT- European Wildlife Photographer of The Year". Lünen. Alemanya 2011
"Conselleria de Medi Ambient" de la Junta d'Andalusia 2008.